Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MDG garanterer at de vil kaste regjeringen

Rasmus Hansson insisterer på at MDG kan samarbeide både til høyre og til venstre. Samtidig garanterer han at partiet vil kaste regjeringen om de får sjansen.

Bastant: Rasmus Hansson garanterer nå at de vil kaste en borgerlig regjering der Frp er med. Foto: Mariann Tvete

Rasmus Hansson, nasjonal talsperson for Miljøpartiet Dei Grønne, sier til Klassekampen at han garanterer at de vil kaste regjeringen om partiet får vippemakt etter valget. Årsaken er at Frp er et av regjeringspartiene.

Les også: Sp + MDG = krangel

Hansson, som er partiets eneste stortingsrepresentant og førstekandidat i Akershus, mener det går an å samarbeide til høyre uten Frp.

– Vi vil holde oss til valgresultatet og kommer til å gå til valg på vår egen politikk. Og vår politikk er at vi ikke vil støtte en Frp-regjering, understreker Hansson overfor Klassekampen.

Les også: Lundteigen gir ikke grønt lys til MDG

– Mest samarbeidsvillige

Annonse

MDG har også stilt som ultimatum at partiet skal ha gjennomslag for å starte avviklingen av norsk oljevirksomhet.

– Vi er det mest samarbeidsvillige partiet i norsk politikk, fordi vi er klare til å ha politiske samtaler både med høyresiden utenom Frp og med venstresiden, sier Hansson.

MDG fikk i 2013 2,8 prosent og én representant på Stortinget. De fleste målingene før årets valg ligger viser at partiet i dag ligger på 3-tallet, men partiet har vært over sperregrensen på 4 prosent på noen målinger i sommer. Klarer de 4 prosent ved stortingsvalget, kan de få seks-sju stortingsrepresentanter og i teorien havne på vippen.

For to uker siden slo Ap-leder Jonas Gahr Støre fast overfor VG at det er uaktuelt med et regjeringssamarbeid med Rødt og MDG.

Neste artikkel

Skulen med sju elevar