Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Matblogg: Langtidsstekt hvitløks­kylling med timian

Jeg elsker langtidsstekt mat. Maten blir supersaftig, mør, aromatisk og simpelthen nydelig på smak. Denne retten er intet unntak.

Ingredienser1 hel stange kylling (1,8 kg)2 hele hvitløkhoder, ?delt i fedd med skall1 hel sitron, delt til 6-8 båter1 neve fersk timian4 ss olivenolje1 1/2 dl hvitvinMaldonsalt og pepperHasselbackpoteter8 store poteter50 gram smeltet smørLitt maldonsalt ?og nykvernet pepper

Slik gjør duForvarm ovnen på 160 grader.Del kyllingen slik at per bryst deles i to (4 deler), 2 lår og 2 kyllingvinger (vingene deles også i 2). Ti deler til sammen.Legg kyllingen i ildfast form, sammen med hvitløk, sitron og en neve fersk timian. Tilsett olje, og masser den lett inn.Hell over vin, og sørg for at skinnet på kylling er vendt opp. Dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper. Legg folie over. Stek midt i ovn omtrent 2 timer.

Fjern folie og øk varmen til 200 grader og stek omtrent i 40 minutter til skinnet blir gyllen brunt. De siste 20-30 minuttene snitt ferske gulrøtter på tvers. Vask og skyll. Legg gulrøttene i kraften. Bakes møre. Øs da kraft over kyllingstykkene. Serveres med hasselback-poteter.

Hasselback-poteterSkrell potetene, og skjær litt av bunnen slik at potetene blir stående. Finsnitt, men ikke helt igjennom. En skarp kjøkkenkniv er kjekt når disse lekre potetene skal snittes. Poteten skal sitte sammen i bunnen. Legg på bakepapir eller ildfast form. Dryss over maldonsalt og pepper, og hell over smeltet smør. Bakes på 220 grader i omtrent 40 minutter.

Bakgrunn: Oppvokst og bosatt i Trondheim. Jobbet tidligere som elektriker, men holder nå kurs og underviser i «mindfulness».

Annonse

Les også: Lysning med tomat- og kikertsalat

Les også: Reinsdyrsteik med blåbærmarinade

Neste artikkel

Oppturen fortsetter for Den Stolte Hane