Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Klart for Bocuse d'Or: Ørjan Johannessen kokker for Norge i Brussel

I dag skal 26 år gamle Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik i Hordaland representere Norge i kokkekonkurransen bouce dÒr Europa som i år er lagt til Brussel.Klikk for ingress.

Onsdag denne uken skal Ørjan Johannessen (26) fra Bekkjarvik i Hordaland representere Norge i kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe som i år er lagt til Brussel.

Hele 20 nasjoner deltar og kun de 12 beste går videre til den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or i Lyon i januarneste år.Ørjan er på plass i Brussel. Sammen med sitt team som består av Julie Ekse Jenssen fra Lillestrøm som commis (20) og Odd Ivar Solvold fra SMAK i Sandefjord som coach, har han forberedt seg godt til denne konkurransen og gleder seg til å ta fatt på oppgaven sombestår i å presentere et fiskefat og et kjøttfat der hovedråvarene er sjøtunge, reker og kylling (Label Rouge). "Vi hadde en god gjennomkjøring i går. Det er betryggende, sier Ørjans assistent, Julie Ekse Jenssen. "Ja. Alt er gått etter planen. Nå gleder jeg meg bare til onsdag", samstemmer en rolig og fokusert Ørjan Johannessen. Siden Bocuse d?Or ble etablert i 1987, har Norge hevdet seg godt i denne prestisjetunge kokkekonkurransen. Startskuddet for Norge og Ørjan går onsdag 21. mars kl. 09.10. Etter fem timer, temmelig nøyaktig kl. 14.10 skal han presentere fiskefatet. Kjøttfatet presenteres 35 minutter senere, klokken 14.45.

Hvordan det går med Ørjan får vi vite når de endelige resultatene offentliggjøres kl. 17.30 onsdags kveld.

Annonse

Nationen.no holder deg oppdatert.

Neste artikkel

Per Borglund: Klar for en ny VM-medalje?