Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kinesisk meieri fikk nettsiden hacket etter melkeskandale

Det kinesiske meieriet China Mengniu, som er landets største melkeleverandør, fikk nettsiden sin hacket som en reaksjon på funn av giftig melk ved en av selskapet sine meierifabrikker, melder nyhetsbyrået Bloomberg. I forrige uke avdekket det det statlige tilsynet for matsikkerhet giftstoffet flavacin M1 i drikkemelk. Ifølge selskapet selv er ikke melka blitt sendt ut på markedet. Framsiden på nettportalen til meieriselskapet ble endret til «Hacked By:Drift», ledsaget av teksten «En gang i tiden gjorde Mengniu det kinesiske folket sterkt og stolt, men nå gjør selskapet skade på sitt eget folk.»

Den giftige melken skal ha kommet fra kyr som har spist muggent og fordervet fôr, ifølge en pressemedling fra China Mengniu, som tror det dårlige fôret er årsaken til at det har utviklet seg giftstoffer i melka.

Les også: Kinesisk kvinne dømt til døden etter å ha forgiftet konkurrentens melk

Matskandaler er utbredt i Kina, og den hurtigvoksende og uoversiktlige meierisektoren i landet står bak den største andelen av dem.

Annonse

Les også: Kinesere gikk amok da bonde annonserte gratis turnips

I sommer beordret Høyesterett i Kina dommere landet over til å utstede strengere straffer mot folk som blir dømt for å bryte mot landets lovverk innenfor matsikkerhet.

I 2008 døde minst seks barn og 300.000 ble syke etter at store mengder melkepulver som inneholdt stoffet melamin kom på markedet.

Les også: Slik lager kinesere juksebiff av svinekjøtt

Neste artikkel

Dale: – Slutt å drømme om traktor på lastebil