Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Keep-IT Technology vant Innovasjonsprisen Campus Ås for løsing på matkastingsproblem

Vinneren av Innovasjonsprisen Campus Ås er Keep-IT Technology AS.

Forskerne og gründerne bak selskapet har lykkes i å knekke koden på et stort globalt problem. Hvert år kastes nemlig tusenvis av kilo med mat.

- Begrunnelsen må du lese i tunge tider. Det er mye hardt arbeid bak en slik pris, sa en smilende kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) da hun overrakte prisen torsdag, ifølge en pressemelding.

- På vegne av alle i Keep-IT som har slitt med en god idé i mange år, er det utrolig hyggelig å få en slik pris. Å drive med utvikling er ikke bare gode dager. Det er dager der en får resultater og dager der en ikke skjønner noe av resultatene. Det handler om å ikke gi seg hvis enn vil skape noe, sier Christian Salbu Aasland, som er daglig leder i Keep-IT. De ansatte er motoren Prisvinneren legger vekt på at det er iherdig innsats over lang tid fra de ansatte som gir resultater.

Deles ut for første gang i år. Prisen er på 100.000 kroner, og er finansiert av Innovasjon Norge. Prisen går til en forsker, forskningsgruppe eller selskap med utspring fra Campus Ås, og som på best mulig måte har evne å anvende og ser mulighetene for FoU i en kommersiell sammenheng.

Annonse

- Jeg takker UMB og NVH for all bistand gjennom mange år sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Jobben er gjort av alle i Keep-IT. Uten denne innsatsen hadde vi ikke klart alt arbeid rundt utviklingen.Vi har utrolig dyktige medarbeidere, sier Salbu Aasland. Om produktet Vinneren har utviklet en holdbarhetsindikator som måler gjenværende holdbarhet på blant annet matvarer. Indikatoren er et klistremerke som festes på ferske/kjølte matvareprodukter, og registrerer den kombinasjonen av temperatur og tid matvaren eksponeres for.

Indikatoren bidrar til at vi får vite mer om matens tilstand, og slik sikres produktkvaliteten i hele verdikjeden. Selskapet har et stort fremtidig verdiskapingspotensial, er markedsorientert og samarbeider med store ledende næringsmiddelbedrifter. I tillegg har de knyttet til seg sterke finansielle investorer. Teknologien som ligger til grunn er godt beskyttet, ifølge pressemeldingen. Bak selskapet står forskere fra Universitetet for miljø og biovitenskap; Britt Salbu, Per Olav Skjervold, Petter Heyerdal, Marit Nandrup Pettersen,Therese Faye og Helge Lien.

Neste artikkel

Matkastingen er på 73 kilo per innbygger per år