Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jensen gratulerer den borgerlige blokken i Sverige

Siv Jensen gratulerer den borgerlige blokken i Sverige med valgresultatet.

Oslo (NTB): Frp-leder Siv Jensen gratulerer den borgerlige regjeringen i Sverige med valgresultatet. Ikke bare lå den borgerlige regjeringen an til å sikre fornyet tillit fra velgerne da litt over halvparten av valgdistriktene hadde meldt inn sine resultater søndag kveld.

Den borgerlige fløyen lå gjennom kvelden an til å sikre rent flertall i Riksdagen med 175 mandater, men slik ble det altså ikke.Ifølge prognoser fra SVT får alliansen med Fredrik Reinfeldts Moderaterna i spissen 173 av totalt 349 mandater. - Uansett har Moderaterna gjort et fantastisk godt valg, og det vil jeg gratulere dem med, sier Siv Jensen til NTB. Valgprognosen søndag kveld ga det omstridte og svært innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna 20 mandater.

Jensen understreker at Frp ikke føler seg beslektet med SD. Hun viser til at den massive motstandsmarkeringen foran valget kan ha bidratt til å styrke det svenske protestpartiet.

Annonse

- I et valg teller alle stemmer like mye. Det må man aldri glemme, sier Jensen.

Det nystiftete partiet Landsbygdsdemokraterna, omtalt i Nationen på lørdag, håpte på å få plass i Riksdagen. Det lyktes dem ikke, ifølge prognosene.

(©NTB)

Neste artikkel

Hvem skal tjene penger på tog?