Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ingen til å overta etter Lomheim

Jakten på den nye Språkrådet-direktøren fortsetter.

Kulturdepartementet utsetter nok en gang tilsettingen av ny direktør i Språkrådet. Den siste søknadsfristen var fredag 21. januar. Nå er den flyttet til 15. februar.

Dermed har Kulturdepartementet heller ingen søkerliste å legge fram nå.

- Fristen utsettes fordi det er grunn til å tro at det er aktuelle kandidater som vurderer å søke, men som har behov for noe mer tid, melder departementet.

På overtid

Prosessen med å tilsette ny direktør i Språkrådet etter Sylfest Lomheim har pågått i over ett år uten resultat. Forrige gang var det fem søkere til stillingen, men departementet var ikke fornøyd. Den lange runden i fjor endte med at fire styremedlemmer trekte seg i protest mot at departementet ikkje ville lytte til styrets råd.

- De rundene er vi helt ferdig med. Nå har vi et nytt styre og skal ansette rett person til en veldig viktig stilling. Vi ønsker oss den beste. Det er derfor det har tatt så lang tid. Jeg føler meg sikker på at vi skal komme i mål nå, sa Huitfeldt til Nationen fredag.

Annonse

Krevende stilling

Da Sylfest Lomheim trådte av 1. september i fjor, var det etter å ha sittet åtte måneder på overtid. Språkhøvdingen har ingen planer om å gjøre som Drillo, Nils Arne Eggen og Sigbjørn Johnsen, og ta comeback.

- Nei. Det er ikke en aktuell problemstilling. Med mindre det blir krise, sier Lomheim.

Lomheim gikk tilbake til professorstilling ved Universitetet i Agder. Han er ikke overrasket over at det har tatt lang tid å finne hans arvtaker.

- Det er en krevende stilling. Gode kandidater finnes, men de må letes aktivt etter, sier Lomheim.

Neste artikkel

Setter søkelys på døden med utstillinger i kafeer