Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Grøt er så trendy at Tine må bygge ut fabrikk på Tretten

Tine skal investere 104 millioner i grøtanlegget på Tretten i Oppland for å øke kapasiteten.

Trendt fabrikk: Tines produksjonsanlegg for grøt på Tretten i Oppland. Foto: Tine

Både Tine og Fjordland kan rapportere om stor vekst i salget av varm og kald grøt – salget har fordoblet seg på fem år. I 2011 solgte Fjordland 11 milliioner porsjoner ferdig grøt, mens tallet var 20 millioner i 2015.

– Grøt har blitt trendy, samtidig som det er krevende å koke den hjemme, og mange har glemt hvordan man lager denne tradisjonsrike retten, sier kategorisjef Elise Naper Andersen i Fjordland i en pressemelding.

Les også: Trendforsker tror vi kommer til å spise mye grøt

Meierisjefen på Tretten, Erik Isum, tror produksjonen blir 30 millioner beger grøt i 2016, og han venter at veksten vil fortsette videre.

– Det er nesten utrolig med en slik vekst i denne tradisjonelle norske husmannskosten, sier Isum i pressemeldingen.

Tine har ett eneste produksjonsanlegg for grøt, og det ligger på Tretten i Gudbrandsdalen. Har lages både Tine- og Fjordlandgrøt.

Samvirkeselskapet melder at det på grunn av salgsveksten har det vært utfordrende å koke nok grøt selv om produksjonslinjene går for fullt.

Annonse

Les også: Grøten holder koken

I 2014 vedtok konsernstyret i Tine å investere i en ny grøtlinje på Tretten til 58 millioner kroner og videre 103 millioner i lagerarealer for innsatsfaktorer og ferdigvarer.

Dette er den fjerde grøtlinja i anlegget på Tretten. Det er ventet at nye lagerlokaler vil stå klare til høsten.

Konsernstyret har nå vedtatt å investere nye 104 millioner på Tretten til videre utvidelse av kapasitet både produksjonsutstyr, vaskestasjon, kuldemaskiner, elektrokjel og annet som skal til for å lage grøt.

Det er ventet at utvidelsen vil gi opptil fem nye arbeidsplasser.

Neste artikkel

Erling Kjekstad: Men grøten vår får de ikke