Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

FpU: – Listhaug har hørt på oss

Sylvi Listhaugs kutt i støtten til pelsdyrnæringen viser at Frp lytter til FpU, mener ungdomspartiet.

Tar litt av æren: Atlie Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

– Jeg er veldig fornøyd med at regjeringen foreslår å kutte pengestøtten til pelsdyrnæringen i årets jordbruksoppgjør, sier formann i FpU, Atle Simonsen.

– Landbruksministeren har lyttet til FpU og vi ser på dette som et kjempegjennomslag, vi har pushet og mast på regjeringen i dette spørsmålet og nå får vi våre forslag gjennomført. Vi setter pris på at landbruksministeren tør å gjøre det som er riktig, selv om det er motstand, sier han.

Pelsdyroppdretterne får i år 17,8 millioner kroner i tilskudd til frakt av fôr. Det tilskuddet er foreslått fjernet i det tilbudet som staten tirsdag leverte bøndene i årets jordbruksoppgjør.

Skuffet

Næringen er svært skuffet, og informasjonssjef i Norges Pelsdyralslag, Guri Wormdahl viser til at de har både pelsdyrutvalget og 107 ordførere på sin side som støtter pelsdyrnæringen.

21 kommuner har også på eget initiativ sendt inn uttalelser som støtter næringen.

– Forslaget kan smake av dårlig politisk håndverk. Pelsdyrutvalget anbefaler en bærekraftig utvikling av næringen under gjeldende rammevilkår. I tillegg er nå høringen om norsk pelsdyrhold under behandling i regjeringen. Da blir det merkelig at man annonserer fjerning av et viktig økonomisk bein nå, sier Wormdahl.

Annonse

Høringen kan du lese her

– Må tåle

– FpU mener vi ikke skal forby pelsdyrnæring i Norge, men at vi skal ha et strengt regelverk og med verdens beste dyrevelferd. Det nye dyrepolitiet er med å sørge for det. Likevel mener vi ikke de skal få penger fra staten, fortsetter Simonsen.

Han mener at økningen i fôrkostnadene som følge av fjerningen av frakttilskuddet må pelsdyrbøndene tåle.

– Pelsdyrnæringen er den eneste næringen i norsk landbruk som hevder seg i internasjonal konkurranse og kan klare å stå på egne bein. De tjener bra med penger, og det er ingen grunn til at staten skal være med på å gi pengestøtte til en næring som går med store overskudd, sier Simonsen.

Neste artikkel

Findus seier norsk tollvern for grønsaker har stått stille sidan 1997