Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Foreslår å kutte over 100 tjenestesteder

Landets politimestre foreslår i sine innstillinger å legge ned over 100 lensmannskontorer og tjenestesteder.

Illustrasjonsfoto: Mari Gisvold Garathun

I dag finnes det i Norge rundt 340 lensmannskontorer og politistasjoner. Stortinget har bestemt at det i framtida skal være færre, men ikke mindre enn 210, skriver NRK.

De tolv politimesterne har frist til midnatt med å gi sine råd og levere den endelige innstillingen på hvor mange lensmannskontor de vil kutte i sine distrikt med den nye politireformen.

Ifølge en opptelling NRK har gjort blant innstillingene som er kjent, ligger det an til at flere enn hundre lensmannskontorer og tjenestesteder forsvinner.

Politidistrikt Øst gir sin innstilling fredag, mens Vest politidistrikt ikke kommer med sin innstilling før 19 desember.

Annonse

Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, er kraftig provosert over den hun mener er en rasering av nærpolitiet.

– Dette har siden starten vært en ovenfra og ned-reform. Jeg mener at Stortinget aldri skulle ha lagt opp til en slik massiv sentralisering av lensmannskontorer. Det er heller ikke akseptabelt å la det være opp til Politidirektoratet å bestemme hvordan fremtidens politi skal se ut. En slik beslutning skulle vært politisk, understreker senterpartipolitikeren, sier Klinge. (©NTB)

Neste artikkel

Sier ja til Tine-møte