Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dømt til å flytte etter vold og rasering med traktor

En 55 år gammel mann fra Etne kommune i Hordaland er dømt til å flytte fra bygda etter en langvarig konflikt. Han raserte blant annet brorens hus med traktor.

En mann er dømt til fengsel og kontaktforbud etter flere episoder med vold, blant annet med en traktor. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Mannen ble i Haugaland tingrett dømt til to år og tre måneder fengselsstraff og kontaktforbud mot en nabo og nevø, noe som vil bety at han må flytte fra bygda, skriver Haugesunds Avis.

Dommen har også bakgrunn i en langvarig konflikt mellom mannen og resten familien, blant annet sin egen bror.

Mannen ener familien

I 2012 ble han dømt for forsøk på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot broren. Året etter ble han dømt for å ha kjørt inn i brorens bolighus med traktor med frontlesser og pallegaffel mens familien befant seg inne i huset.

Les også: Politiet fant Mettes stjålne traktor 8 mil unna

Mannen har anket dommen, og mener det er uforholdsmessig å ilegge ham et forbud om å oppholde seg i Etne kommune og deler av Vindafjord.

Annonse

Han mener det er en bedre løsning at familien utstyres med voldsalarm, skriver avisa.

Gulating lagmannsrett avviser å behandle saken.

Vil anke dommen til Høyesterett

Til Dagbladet sier mannens forsvarer, Anne Kroken, at de vil vurdere om det er adgang å anke dommen til Høyesterett.

– Det er forhold med bevisbedømmelsen vi er uenige i, men også reaksjonsfastsettelsen. Jeg mener at reaksjonene er urimelig tyngende. Han må i praksis flytte fra hjemstedet sitt der han kommer fra og har bodd i mange år. Han har ikke noen tilknytning til andre steder. Vi mener det finnes andre lovhjemler som heller kunne vært benyttet hvis man mener de fornærmede i saken trenger vern, sier hun til avisa.

Neste artikkel

Tester ut biodiesel på traktor