Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Det holder nå

Human Rights Service leter opp orientalerne blant oss, og setter dem i gapestokken. Slikt er ikke verdig fellesskapets penger.

Den islamkritiske organisasjonen Human Rights Service (HRS) oppfordrer sine sympatisører til å dokumentere «hva som skjer med vårt kjære Norge».

«Islams fremvekst går raskt. Det ses hver eneste dag i våre større byer, ikke minst i hovedstaden», heter det i instruksen.

Den nylig avdøde samfunns-samvittighet Per Fugelli advarte mot HRS. Nå distanserer også en tidligere sympatisør og innvandringskritiker som Kjetil Rolness seg fra organisasjonen, og mener statsstøtten, i år på 1,8 millioner kroner, må fjernes. Det er en god idé.

Informasjonssjef Hege Storhaug svarer med at HRS ikke har invitert til å ta bilde av muslimer. Det er verdiløs semantikk. Bildet som ledsager invitasjonen til foto-dugnad, viser hijab-kledte kvinner. Kvinnene, som viser ansiktet offentlig på en bussholdeplass, er sladdet til en islamsk masse av HRS.

Det finnes skikker og handlemønstre hos våre nye landsmenn som er uakseptable, og som vi ikke skal integrere, men addressere. Ingen blir monstre bare fordi de peker på negative virkninger av innvandring. Ingen har rett bare fordi de fremstår som snille og kloke. Men vi stiller oss bak Per Fugelli når han sier at «folkevettet bor i midten». Der står ikke Hege Storhaug.

Hva slags islam skal egentlig tas bilde av? Venstre-nestleder og muslim Abid Raja er kanskje revolusjonerende når han stiller med sitt pakistanske utseende i det urnorske Birkebeinerrennet. Men verken startnummeret eller sluttiden til Raja er samfunnsomstøtende.

Oppsummert

Knips en muslim

1 Human Rights Service vil dokumentere at islam finnes i Norge. Løsningen er uspiselig

Mister støtte

2 Også innvandringskritikere betakker seg for foto-oppdraget fra HRS.

Bør miste mer støtte

3 Outing av medmennesker er ekskludering, og bør ikke motta integreringsstøtte.

Annonse

Dersom urbanist Erling Fossen fikk 1,8 millioner kroner for å dokumentere bønder i by’n, ville resultatet trolig blitt morsomt. Men HRS får ikke sine 1,8 millioner for å dokumentere offentlige rom, men for å være nasjonalt ressursmiljø på integrering.

Staten skal ikke rangere meninger via bevilgning. Men staten kan heller ikke dele ut integreringspenger som bidrar til å motarbeide integrering. Det var derfor staten stoppet støtten til Islamsk Råd Norge.

Vi kan ikke fra noen vinkel se at det fremmer integrering å knipse folk som oppfattes som annerledes i det offentlige rom, og slik stigmatisere dem både der og da, og på den digitale oppslagstavla.

Uavhengig av statsstøtten bør det være vår borgerplikt å reagere med tydelig avsky dersom vi ser Storhaugs utsendte dokumentarister bedrive kamerastempling av medmennesker i det offentlige rom. Gjør vi ikke det, kan det snart dukke opp folk som maler hvite halvmåner på butikkvinduene på Grønland.

Det skal vi ikke ha noe av.

Neste artikkel

Venstres påvirkning av bondetilbudet