Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Den felte ulven var kjent sauedreper

DNA-analyser bekrefter at ulven som ble felt av et jaktlag i Østre Toten mandag, var den såkalte Hurdalsulven, som alene har tatt nærmere 300 sauer.

Det er nå bekreftet at ulven som ble skutt mandag, er ulven som tidligere har gått til angrep en rekke sauer i Akershus og Oppland. Foto: Statens naturoppsyn / NTB scanpix

– Resultatene fra vevsprøvene ga match med tidligere ekskrementprøver som ble samlet inn i kommunene Gran og Hurdal 31. mai og 13. juni. Vi kan derfor bekrefte at dette er den såkalte Hurdalsulven som har drept og skadd mange sauer tidligere i sommer, sier leder Jonas Kindberg i Rovdata.

Ulven var en relativt ung tispe. Det er antatt at den har vært på vandring fra Sverige på leting etter nytt revir og partner.

Fylkesmannen i Oppland skrev mandag i en pressemelding at fellingstillatelsen for ulv forlenges på bakgrunn av skadeomfanget i saken, og fordi det var mistanke om at det var en ulv til i området.

Annonse

Selv om det er bekreftet at ulvetispa var alene om sauedrapene, opplyser talsmann Christian Hillmann at fellingstillatelsen fortsatt gjelder.

– Men det blir ikke jaktet der nå, fordi det er ingen indikasjon på at det er flere ulver i området, sier Hillmann til NTB.

Neste artikkel

Felleskjøpet ventar med grovfôr-import