Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Cameron: – Å forlate EU vil være økonomisk selvskading

Å stemme ja til å forlate EU vil være økonomisk selvskading, fastslår Storbritannias statsminister David Cameron i en TV-utspørring om den nært forestående folkeavstemningen.

Statsminister David Cameron mener det vil få massive økonomiske konsekvenser for Storbritannia om de trer ut av EU-samarbeidet. Foto: Reuters

Cameron ble kraftig grillet under utspørringen på Sky News torsdag kveld. Blant annet måtte han svare for seg om innvandringsspørsmålet og for anklager om at han driver med skremselspropaganda om konsekvensene ved å forlate unionen.

Les også: Labour-leder Jeremy Corbyn sier ja til EU, nei til TTIP

Statsministeren er blitt kritisert for ikke å holde løftet om å begrense innvandringen til under 100.000 mennesker i året. Ferske tall har vist at nettoinnvandringen til Storbritannia var på 330.000 mennesker i 2015.

Bekymret

– Det finnes gode måter å håndtere innvandringen på, og det finnes dårlige. Det ville vært galskap å gjøre det ved å ødelegge økonomien vår og trekke seg ut av fellesmarkedet, sa Cameron og fortsatte:

– Selv om EU noen ganger driver meg til vanvidd, ville det vært økonomisk selvskading å stemme for å gå ut.

Les også: Klart for markering mot TISA og TTIP utenfor Stortinget

Annonse

Utsagnet begrunnet Cameron med at omtrent halvparten av Storbritannias handel er med EUs indre marked, og at det vil ta minst et tiår å undertegne nye handelsavtaler.

Sjansespill

Videre bedyret statsministeren at han er «genuint bekymret for hva som vil skje om vi forlater EU». Han advarte britene mot å «kaste terning» ved å stemme for å gå ut av unionen.

– Når vi går hjem og når vi våkner opp, ser vi våre barn og barnebarn i øynene. La oss ikke kaste terning om deres framtid, sa han til publikummet i salen på slutten av programmet.

Les også: Norske utgreiarar har nytte av TTIP-lekkasjar

Meningsmålingene har vist et jevnt løp mellom ja- og nei-siden i EU-debatten, men i det siste har flere vist tendenser til at brexit-tilhengerne styrker seg. Britene stemmer over EU-medlemskapet 23. juni. (©NTB)

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet