Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Brekk imponert over unge matpakkemestere

Fire jenter fra Trondheim vant matpakkkekonkonkurransen arrangert i forbindelse med Smakens uke.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk var mektig imponert da han tirsdag tok imot vinnerne på sitt kontor i Regjeringskvartalet i Oslo.

Vinnerne er ungdomsskoleelevene Rebecca Selnæs, Runa Halleraker, Nora Eklo, Maren Wessel-Berg fra Sverresborg skole i Trondheim.

- Vi synes det er flott det dere har gjort. Jeg håper deres jevnaldrende blir inspirert til å lage gode og sunne matpakker. Jeg husker selv fra skoledagene at det var lett å ty til skolebrød og cola, sa Brekk.

- Har statsråden med seg matpakke på jobb?

- Statsråden har det veldig travelt om morgenen, så jeg har ikke det. Men jeg er opptatt av å spise sunn mat på jobben. Jeg tok med matpakke på jobb før jeg ble minister og jeg er vant til å smøre matpakke til barna, sier Brekk til nationen.no.

Blogger om matpakke

Vinnerne av matpakkekonkurransen fikk en sjekk på 20.000 kroner fra Coop Norge, som arrangerer Smakens uke sammen med Landbruks- og matdepartementet.

Jentene gikk til topps med «Miljøvennlig matpakke - fylt baguette».

Se oppskriften!

Annonse

I juryens begrunnelse heter det om vinnerforslaget:

«Denne egenkomponerte matpakka tar hensyn til alt. I tillegg til å ta utgangspunkt i gode, norske råvarer er den miljøvennlig, sunn, lett å ta med seg i hånda og basert på ingredienser de fleste har hjemme. Vinnerne har en egen matpakkeblogg, og viser engasjement og ferdigheter langt utover det vanlige. På Minmatpakke.no har de presentert oppskriften og matpakka på en uimotståelig måte.»

Gå til jentenes matpakkeblogg!

- Vi hadde aldri forventet å vinne. Lunsjen på skolen er dagens viktigste måltid. Du bruker hjernen mye både før og etter. En spennende matpakke er veldig koselig å ha med seg og gjør det lettere å komme gjennom skoledagen, sier de glade vinnerne til nationen.no.

De synes det er desto viktigere å ha med seg matpakke når det bare serveres usunn mat i skolekantinen.

20 oppskrifter

Det er til sammen kommet inn 20 matpakkeoppskrifter i løpet av Smakens uke og 10.0000 har vært inne på nettsiden www.minmatpakke.no.

For andre gang er Coop med som samarbeidspartner i Smakens uke, og i år ble ungdomselevene utfordret til å delta med sine beste matpakketips.

Les også: Lager oppskrift på smak

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse