Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bondelaget gir 600.000 til bygdeungdommene

Bondelaget og Norges Bygdeungdomslag har inngått et nytt samarbeidsprosjekt. Det innebærer at Norges Bondelag støtter bygdeungdommene med 600.000 kroner årlig.

Gunn Jorunn Sørum er leder for Norges Bygdeungdomslag. Foto: NBU

Samarbeidsavtalen ble underskrevet av lederne i Norges Bondelag og Norges Bygdeungdomslag (NBU) forrige uke.

Rekruttering

Et av hovedmålene er å fremme rekruttering til landbruket, skriver Bondelaget på sine nettsider.

– Samarbeidet bygger blant annet på vårt felles politiske mål om levende bygder og landbruk i hele landet, Norges Bondelags behov for en "rekrutteringsorganisasjon" som er dyktig på skolering av tillitsvalgte, og på Norges Bygdeungdomslags behov for administrativ hjelp, sier organisasjonssjef Astrid Solberg i Bondelaget i en pressemelding fra organisasjonen.

– Vi er veldig stolte over og glade for det gode samarbeidet med Norges Bondelag. Det er flott at de anerkjenner den viktige jobben vi i NBU gjør for rekruttering til landbruket og for rekruttering av dyktige tillitsvalgte til landbruksorganisasjonene, sier Gunn Jorunn Sørum, leder i NBU, i en pressemelding fra Bygdeungdomslaget.

600.000 årlig

Avtalen innebærer altså en betydelig økonomisk støtte til Bygdeungdomslaget hvert år. I tillegg ønsker organisasjonene også å samarbeide på lokalt nivå.

Annonse

– Vi oppfordrer lokal- og fylkeslagene til gjensidig deltakelse på hverandres organisatoriske møteplasser og stille opp når den andre parten trenger dugnadshjelp. Et eksempel på dette er som vakter på Høstarrangementet, Åpen gård og NBUs sommerstevner, sier Solberg i Bondelaget.

Avtalen innebærer også at Bondelaget kan stille opp med rådgivning på flere forskjellige områder, blant annet politikk, juss, ledelse og administrasjon. Den innebærer også at bygdeungdomslaget kan låne kontorplass og møtelokaler hos de lokale bondelagene.

Samtidig forplikter Bygdeungdomslaget seg til å skolere tillitsvalgte og å fremme og synliggjøre Bondelaget gjennom sine kanaler.

Neste artikkel

Findus seier norsk tollvern for grønsaker har stått stille sidan 1997