Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bayer med nytt bud for å kjøpe opp Monsanto

Tyske Bayer fortsetter å by på amerikanske Monsanto. Det nye budet er 2 prosent opp fra budet i juli.

Bayer har mange anlegg i Tyskland, her ser vi et i byen Wuppertal. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB SCANPIX

Den tyske farmasi- og landbrukskjemikaliegiganten Bayer melder at samtalene med Monsanto går videre, skriver Reuters.

Bayer er villig til å by over 65 milliarder amerikanske dollar for Monsanto, verdens største produsent av såkorn og selskapet bak verdens mest solgte plantevernmiddel Roundup.

Budet tilsvarer over 536 milliarder norske kroner og utgjør en to prosents økning fra forrige bud.

Lenge siden sist

Hvis oppkjøpet går gjennom, vil det bli det største tyske oppkjøpet av et internasjonalt selskap på 18 år, ifølge Financial Times.

Monsanto avviste i juli ett bud fra Bayer på 125 dollar per aksje. Da ble det sagt at det ikke var nok, men at selskapet ville vurdere videre forhandlinger. Budet som foreligger i dag er på 127.50 dollar per aksje.

Reuters siterer en ikke navngitt kilde, som skal være nært knyttet til samtalene mellom det amerikanske og det tyske selskapet på følgende måte: «Begge sider er gradvis på vei mot en enighet.»

Annonse

Mandag skrev den tyske avisa Rheinische Post at et bud på 130 dollar per aksje kan bli nødvendig for å gjennomføre oppkjøpet på en «hurtig og vennlig måte».

Bayer la i mai inn et bud på 62 milliarder dollar, rundt 516 milliarder kroner, som også ble avvist.

Trend i bransjen

En eventuell sammenslåing av de to selskapene ville skapt en global gigant innen områder som gjødsel, frø og genetiske modifiserte planter. Den årlige omsetningen vil være på mer enn 67 milliarder dollar.

Bayer har nærmere 120.000 ansatte, mens Monsanto har drøyt 25.000 ansatte.

Samtalene mellom Bayer og Monsanto bekrefter en konsolideringstrend i agrokjemiindustrien: Dow Chemical og Dupont planlegger å sluttføre sin fusjon innen utgangen av året og Chemchina er i ferd med å gjennomføre overtagelsen av Syngenta.

Neste artikkel

Monsanto forsvinner – Roundup består